Baret ve Kullanım Alanları

Başın yaralanmalarına karşı koruyan başlıklara baret denilmektedir. İş güvenliği giysileri arasında yer almaktadır. Baret bir çeşit kask modeli olup fonksiyonu aynıdır. Başı vurmalara karşı, düşme sonucunda vurmalara karşı, yukarıdan düşen objelere karşı korumaktadır.  Bazı baretler soğuğa ve yağmura karşı koruma özellikleri bulunmaktadır. Baretlerin sert malzemeden üst kısımları bulunmaktadır. İç kısımda ise darbeleri yumuşatan malzemelerle kaplanmıştır. Baretlerde üst kısım başa tam oturmaz, içindeki kayışla başa oturtulur. Kayışlarla baretin üst kısmında boşluk vardır ve iç kaplaması da darbe emici materyallerdendir.

3m baret baş koruması üstün kalite ile çeşitli kombinasyonlarla tasarlanmış ve yapı işlerine yönelik güvenlik başlarıdır. Belirli ihtiyaçlar için tasarlanan 3m baret birinci sınıf güvenlik başlıkları sunmaktadır.

Ayrıca baretlerin renkleri de anlamlar ifade etmektedir. Beyaz baret yöneticiler ve ziyaretler içindir. Orada o anda çalışan olmadıklarını göstermek amacıyla beyaz baret kullanılmaktadır.

Sarı bareti işçiler kullanmaktadır. İş yapılırken korunmak amacıyla sarı baret kullanmaları gerekmektedir.

Baret başa kayışla oturtulmaktadır. Çene altından bir kayışla da sabitlenir. Baretin içindeki 4-6 adet baş üstü kayışlarla her başa göre ayarlanabilmektedir. Baretin başa tam olarak oturması güvenlik açısından gereklidir.

Baretin ön kısmı bira daha öne çıkıktır böylelikle yağmurdan yüzü korur daha rahatlamanızı sağlar. Alın kısmına denk gelen bölümlerde ter bantları vardır. Sıcak havalarda çalışan kişilerin daha rahat bir şekilde çalışmalarını sağlamaktadır. Terin yüze inmesini engelleyen alın bölgesinde ter bandıyla konfor sağlanmaya çalışılmıştır.

Baretlerin Kullanım Alanları

Baretler iş güvenliği açısından önemli iş elbiseleri arasına girmektedir. Tehlikeli ve aynı zamanda güvenlik gerektiren işlerde çalışanlar tarafından toptan baret kullanılması zorunludur. Madenlerde çalışan kişiler için hayati bir önem taşımaktadır. Taş ve de kaya düşmelerinde koruma sağlamaktadır. İnşaat, şantiyelerde, tersanelerde çalışan kişilerde de baret kullanımı zorunludur. Yüksekten düşmelere, vurmalara karşı, cisim düşmelerine baret korumaktadır. Ayrıca dış mekanda çalışan işçilerde hava koşullarına karşı da baretler iyi bir koruma sağlamaktadır. Bunların yanında demir – çelik sanayi, endüstri sektörü gibi yerlerde çalışan kişiler güvenlik açısından baret takmaları zorunludur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× WhatApp İletişim